Vandalistisch manifest

Gegroet gij allen!

Wij, ondergetekenden, vinden dat de aanhangers van het vandalisme nu eindelijk eens serieus genomen moeten worden. Het vandalisme is een oprechte economische beweging en dient ook zo behandeld te worden.

Vandalisten hebben van oudsher echter een slechte naam. Volkomen ten onrechte, zoals wij zullen aantonen met het zo vaak tegen ons gebruikte voorbeeld van het bushokje. Een nog niet vernield bushokje is immers een dood bushokje, een blok aan het been van de economie. De lassers, glazeniers en schilders trekken verder naar nieuwe omzetten en laten het bushokje achter als een economisch stukje woestijn. Wat ligt meer voor de hand dan het bushokje te re-cyclen? Van deze re-cyclus nemen wij vandalisten de ene helft voor onze rekening, en de al genoemde lassers, glazeniers en schilders de andere helft. En alleen zó kan het rad der economie eeuwig blijven wentelen. Waarom dan toch al die negatieve publiciteit en die povere arbeidsomstandigheden?

De aanhangers van onze beweging doorzien de cyclische aard der economie en hebben daaruit de voor zichzelf zo bittere conclusies getrokken. Uit liefde voor onze economie doen zij, vaak bij nacht en ontij, hun gevaarlijke werk, maar verguizing en celstraffen zijn hun deel. Aan deze onmenselijke toestanden moet nu maar eens een eind komen! Wij willen thans subsidie aanvragen om het nog niet verlichte deel der natie economisch te scholen, zodat de aanhangers van het vandalisme eindelijk in alle openbaarheid fatsoenlijk voor hun economisch zo nuttige activiteiten beloond kunnen worden.

Namens de Stichting Eerherstel Vandalisten:

W. den Hamer, voorzitter
mej. K. Rassen, secretaris
drs. A. Kleyngelt, penningmeester

Advertenties

Een gedachte over “Vandalistisch manifest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s